Over

Op 15 december 1989 zag ik in het Brabantse Waalwijk het levenslicht. Gedurende mijn hele jeugd heb ik altijd in een fijn huis gewoond in Waalwijk met mijn ouders broertje en zus. Alledrie zaten wij eerst op O.B.S. De Hoef en zijn daarna alle drie naar het Dr. Mollercollege gegaan wat ik uiteindelijk heb afgerond met het pakket Natuur & Gezondheid plus Latijn en Informatica.

Waalwijk is een kleine stad wat te vergelijken valt, qua grootte, met Almelo of Kampen, met toentertijd zes middelbare scholen is deze stad voornamelijk gericht op jonge gezinnen en ouderen. De grootste steden in de buurt zijn Den Bosch en Tilburg.

Klik hier voor mijn CV of lees na de foto verder

Studie en Univeristeit Twente
Gedurende mijn studie European Studies aan de University of Twente heb ik me altijd geïnteresseerd in de combinatie van technologie met beleid. Zowel mijn bachelor als masterscriptie zijn beide gericht op technologische vraagstukken. Naast mijn studie ben ik actief geweest als bestuurslid van Studievereniging Sirius en het koepelorgaan Overleg Studieverenigingen. Daarnaast heb ik me binnen de faculteit en de UT bewogen als spin in het web om bedrijfsleven en studenten dichter bij elkaar te brengen.

Naast het reguliere studieprogramma heb ik tijdens mijn master ook de honourstrack Change Leadership gevolgd. In dit programma wordt je opgeleid in verandermanagement en wordt er sterk ingezet op persoonlijke ontwikkeling van jou als veranderaar. Wellicht is dit een van de meest leerzame programma’s geweest die ik heb gevolgd omdat dit later ook weer terug is gekomen in mijn carrière.

Carrière
Toen ik in 2009 in Enschede kwam wonen ben ik gelijk toegelaten tot het Open Dagen Team van mijn studie. Als jonge student mocht ik tijdens de Open Dagen aankomend studenten voorlichten over mijn studie. Vanuit daar ben ik doorgegroeid als Coördinator Meeloopdagen, waarbij ik studenten koppelde aan potentiele studenten die een dagje mee konden lopen en mocht ik meedenken op de afdeling Marketing & Communicatie over strategieën om nieuwe studenten te bereiken.

Naast het werk bij Marketing en Communicatie werd ik bij Twente Academy (tegenwoordig Pre-U) aangenomen als begeleider voor Studiekeuze 1op1 waarbij ik middelbare scholieren hielp in hun studiekeuze. Omdat de organisatie mij erg trok werd ik toen aangenomen voor de acquisitie en bedrijfsrelaties bij Twente Academy. Uiteindelijk groeide ik daar door als teamleider. Daarbij gaf ik leiding aan het studententeam van zo’n 200 studenten. Twente Academy heeft me gevormd in mijn managementstijl wat ik heb mogen leren van Jan Volbers en Pieter Boerman. Samen hebben we de organisatie van een hiërarchische naar een platte organisatie getransformeerd en ervoor gezorgd dat Twente Academy in de groene cijfers ging lopen en beter aansloot bij de strategie van de Universiteit Twente.

Na mijn werk als teamleider ben ik voor de Nationale Reisopera gaan werken als projectleider van het TechTripFestival en de Operadagen Rotterdam als host voor the European Cultural Parliament. Beide ervaringen hebben me ondergedompeld in de culturele sector waar mijn passie voor kunst en cultuur vandaan komt.

Enschede lonkte weer en ik ging aan de slag op de kunstacademie AKI/ArtEZ en bij Concordia, centrum voor beeldende kunst, theater en film. Tevens werd ik penningmeester bij Artist in Residence Enschede als vrijwilliger. Bij de AKI was het een woelige tijd en was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de adminstratie en financiën van de Fine Art afdeling. Bij Concordia begon ik als projectleider voor het W&T-Menu, een online platform voor Wetenschap en Technologie onderwijs voor het PO.

Uiteindelijk wist ik bij Concordia mijn draai goed te vinden en werd ik ook projectleider voor OverCultuur, het cultuureducatieplatform voor de provincie Overijssel in samenwerking met de provincie, Cultuureducatie Enschede, Rijnbrink, Oyfo en Kunstcircuit Deventer. Bij Concordia heb ik een fantastische tijd gehad maar ook daar kwam een punt dat de platformen stonden en het pionier gedeelte over was en ik vond dat ik door moest.

Zodoende kwam ik bij de Gemeente Enschede terecht als beleidsadviseur Cultuur, Evenementen en Citymarketing. Hier leerde ik de ambtelijke kant kennen van de culturele sector maar besloot dat dit toch niet helemaal mijn forte was. En dus op 1 januari 2021 ben ik voor mezelf begonnen.

Voor mijn CV zie onderstaand:

Curriculum-Vitae-Vincent-Verhagen