Organisatieadvies

Door de jaren heen heb ik meerdere werkgevers gehad die allemaal handelen vanuit andere perspectieven en andere mangementstijlen. Hierdoor heb ik veel kunnen leren van directeuren, bestuurders en managers maar ook van de behoeften van mensen op de vloer. In organisatieadvies onderscheid ik grofweg twee type organisaties:

Natuurlijk zijn er nog veel meer smaken maar gemakshalve hanteer ik deze indeling.

Photo by Alina Grubnyak on Unsplash

Organisaties die willen moderniseren
Iedereen kent ze, de organisaties die al lang bestaan en door de jaren heen een hiërarchische structuur hebben opgebouwd die om moet om bijvoorbeeld jong talent aan te trekken. Vooral de millenials hebben niet zoveel met hiërarchie en zien veel mensen als hun gelijke. Dat betekent niet dat ze niet willen leren maar een ouderwetse micromanager is niet meer van deze tijd.

Om de omslag te maken van een hiërarchische organisatie naar een platte of lerende organisatie vergt een inspanning van zowel de mensen op de vloer als het management. Deze cultuurswijziging gaat niet van de ene op de andere dag, er wordt immers een hele andere manier van denken en handelen gevraagd van de werknemer en werkgever.

Het analyseren en uitwerken van een profiel van uw organisatie met daarbij horend advies verzorg ik voor u. De implementatie van de omslag kan ook verzorgd worden, maar nogmaals dat is een lang traject wat maanden kan duren. Voor meer informatie verwijs ik ook graag naar onderstaand paper wat ik tijdens mijn studie heb geschreven over waardering en verandering van organisatiestructuur.

1583734114738

Start-ups en Scale-ups
Voor start-ups en scale-ups kan het soms lastig zijn om de volgende stap te nemen. U heeft een succesvol bedrijf en dat groeit in personeel. Waar u ooit bent begonnen als werknemer moet u nu de lakens uitdelen en bent u naast oprichter ook directeur die vertrouwen in het personeel moet hebben dat ze hun werk goed doen.

Hier komt een methode om de hoek zetten die ik de 3 V’s noem. Dat zijn: vertrouwen, vrijheid en veiligheid. Deze 3 onderdelen zijn inherent aan elkaar verbonden en zorgen ervoor dat uw personeel floreert op de werkvloer. Voor een verdere uitleg over deze methode kom ik dit graag toelichten in een persoonlijk gesprek.